Tere Volli

                                                                 10. peatükk


Ühel päeval kutsus Volli isa sober Vollit, isa ja vanaema Soome. Kui nad olid laeva peale jõudnud küsis Volli, et miks need inimesed nii koledat häält teevad? Isa vastas Vollile, et see on karaooke. Kui Volli sellist häält tegi pandi teda lasteaias nurka ja kästi vait olla. Siis aga tahtis Volli vetsu  minna. Laeva vets oli suur ja seal oli kaksteist potti, Volli läks ühte kabiini sisse ja nägi seal hiigel suurt paberirulli ja pani potti hunniku paberit. Ta tegi nii umbes tund aega.  Siis öeldi kõva häälega terves laevas, et poissi nimega Volli on kadunud. Kui Volli seda kuulis läks ta tagasi isa juurde. Kui nad Soome jõudsid läksid nad kohe rongi peale ja seal ta tahtis ka vetsu minna. Rongi vetsus aga ei olnud suurt paberirulli aga seal oli palju seepi ning seal oli kiri, et mida kõvemini vajutad seda rohkem seepi tuleb. Volli vajutas seepi ja pani ka sooja vee jooksama, kui vahtu oli juba kaelani koputas mingi tädi uksele ja jooksis karjudes minema kui Volli talle ukse lahti tegi.  Siis pani isa Vollile kuivad riieded selga ja rongijaamas läks Volli jälle vetsu, sest rongis ta ei käinud ju pissil.


                                              11. peatükk

Ühel hommikul kui Volli üles ärkas ja kööki läks tahtis ta võileiba aga või oli otsas. Kuid  isa sai võileiba ja Volli oli kurb ja pakkus välja, et käib ise poes. Ema andas Vollile raha ja ütles, et võtad või ja lähed kassasse ning maksad ära. Aga kas sa ikka poodi oskad minna muretses  ema Volli pärast? Muidugi oskas Volli poodi minna ja hakkas minema. Poes oli Vollil uhke tunne aga tema pidi üles leidma või. Ta käis läbi kõik riiulid ja lõpuks leidis ta õige koha, siis läks ta maksma. Kuid Vollil oli liiga vähe raha kaasas aga müüa oli venelane ja ei saanud eriti eesti keelest aru,  siis sai Volli ikkagi makstud ja läks koju.


                                            12. peatükk

Volli ema kurtis, et põrandahari on neil vanaks jäänud ja  see ei võta tolmu enam. Kas emal on tõsti majas tolmu? küsis isa. Ema kutsus isa arvuti juurde ja palus laua alla vaadata, kuid isa ei näinud tolmu. Siis andis ema isale prillid ja siis nägi isa küll tolmu.  No kui asi on nii hull, et meil on majas tolmu, siis peab uue harja ostma. Isa läkski poodi ja tuli varsti uue harjaga koju ja küsis, et kas võib ise täna põrandat pühkida? Ema oli sellega nõus, aga kui ta pesema hakkas läks arvutil pilt eest ära ja isa läks kurvaks, sest tal oli vaja täna tähtsale kirjale vastata, kuid nüüd on arvuti katki. Siis aga vajutas Volli mingile nupule ning arvuti hakkas jälle tööle ja isa oli väga rõõmus selle üle ning ostis Vollile MP3 mängja.


                                            13. peatükk

Ühel päeval kui ema ja isa olid koos Volliga rannas käinud nägi Volli seal ühte kandilist tuulelohet ja tahtis endale ka sellist. Aga isa ütles, et teeme ise sulle sellise tuulelohe ja koju jõudes hakkas isa tuulelohe jooniseid vaatama. Kuid Volli tegi ise tuulelohe ning hõikas isale, et tema sai juba tuulelohe valmis. Mis asi on valmis, ei saanud isa aru? Tuulelohe on valmis, lähme randa lennutama. See ei tõuse sul nii õhku, see on ilma joonisteta tehtud ja see ei tõuse lendu. Aga mis siis, vahet pole, lähme proovime ikka, ma nägin sellega nii palju vaeva teatas Volli isale. No okei lähme siis, istuti autosse ja hakkati sõitma.  Isa oli väga üllatunud kui nägi seda lendamas ning kui nad pärast koju sõitma hakkasid ütles Volli, et nüüd hakkame lennukit ehitama.


                                          14. peatükk

Kas me võime randa minna küsis Volli õhtul, sest me käime rannas ainul päeval, aga siis on igav arvas Volli. Vanemad arvasid, et võivad ikka küik koos randa minna. Vollile see väga meeldis ja ta arvas, et äkki ta julgeb isegi  näo vette panna. Rannas läks Volli vette ujuma ning leidis suusa veest. Kas ma võin selle endale võtta küsis Volli? Võta, aga mis teed sellega küsis isa. Volli tahtis selle suusaga provvida vees suusatada. Ta pani suusa enda alla, kuid see ei püsinud seal ja palus isa appi. Lõpuks kui ära hakati minema ütles isa, et äkki põletame selle suusa lihtsalt lõkkes ära ning Volli oli sellega nõus.


                                          15. peatükk

Volli küsis, et kuidas see lind oskab nii pimedas lennata? Isa ütles, et see ei ole lind vaid nahkhiir. Tal on pikad näpud ja nende vahel on nahk mis on nagi tiivad. Aga kuidas ta vast puid ega maju ei lenda? küsis Volli edasi. Nahkhiir ei vaata üldse silmadega vaid ta teeb oma suuga väikeseid piukse, mida inimene ei kuule ja mis asjadelt tagasi kajab ning seda kutsutakse lokaatoriks. Mõned pimedad  inimesed on enda lokaatorit treeninud ja neil on see peaaegu sama kui nahkhiirtel ja sel õhtul arvasid isa ja ema, et nende majas on  pätid, aga see oli hoops Volli kes treenis oma lokaatorit ja kolistas elutoas.


                                                16. peatükk

Volli ema ja isa läksid ühel päeval mustikaid korjama ja Volli oli näinud unes, et mustikad on sama suured kui munad ja kasvavad puu otsas. Aga Volli ema ütles, et mustikad kasvavad maas ja need on palju väiksemad kui õunad. Volli vaatas maha ja ütles nende korjamiseks läheb terve aasta, et ämber täis saada ja hakkas marja võtma. Kuid siis hakkas Vollil paha ja läks autosse. Ema arvas, et see on allergia. Kahe tunni pärast olid ema ja isa tagasi ja Volli jäi magama aga Volli ärkas vahepeal üles ja sõi kõik mustikad ära.


                                              17. peatükk

Ühel õhtul ärkas isa üles ja läks Volli tuppa ning nägi, et Volli norskab. Järgmisel päeval läks Volli arstile ja arst ütles, et Volli on haige ja tema ninast tuleb üks asi ära opereerida. Vollile pandi roheline müts pähe ja anti tableti ning Volli pandi magama. Kui Volli üles ärkas oli ta terve ja arst ütles, et praegu ei tohi sa midagi süüa ega juua. Õhtul võid natuke mahla juua ning homme ostavad ema ja isa sulle jäätist. Siis saad ruttu terveks.


                                              18. peatükk

Volli küsis isalt kruvikeerajat, sest tal on vaja üks asi lahti saada ja kääridega ei saa ta seda lahti teha. Isa vaatas Volli poole ning ehmus, sest Volli tahtis isa arvutit lahti võtta. Isa jooksis Volli juurde ja isegi natuke pahandas Volliga. Aga Volli ei tahtnud arvutit ära lõhkuda, vaid tahtis näha mis selle sees on.  Ema sai aru, et nüüd on vaja teist juttu teha ja ütles, et hakkame midagi mängima.Volli tahtis kööki mängida ja ütles, et on telekokk Jazz ning hakkas porgandit riivima ja ema hakkas tikuvõileibu tegema ning andsid selle isale söögiks ja ka šokolaaditahvli.


                                           19. peatükk

Oli esimene september ja Volli pidi kooli minema ja koolis oli aktus. Õpetaja rääkis tunniplaanist ja kui Volli vaatas enda lauda kus ta istus, see oli täiesti teistsugune kui ta kodulaud. Ta vaatas laua küljes olevat mutrit ta tahtis seda alguses näppudega lahti saada, siis kümnesendiga keerata, kuid ei saanud. Volli küsis õpetajalt tange, aga õpetajal polnud tange. Õpetaja ei saanudgi aru mida Volli küsis. Lõpuks sai Volli mutri kätte ja andas selle isale ning nad läksid koju.


                                          20. peatükk

Ühel päeval küpsetas ema koogi. Volli kiitis kooki, et see on maailma parim kook ja ka isa kiitis, et kui siin oleks ka rosinaid oleks see sama hea kook kui vanaema tehtud koogid. Ema nägu läks kurjaks ning läks kolistas nõudega. Volli kutsus isa, et ta raha-kotti võtaks ja õue tuleks. Isa ei saanud aru kuhu nad lähvad kuid Volli ütles, et me lähme emale lilli ostma ja sina pead need emale kinkima ja temaga ära leppima. Sa pead ütlema, et tema koogid on kõige paremad. Kui Volli ja isa koju jõudsid, siis isa nii tegigi ja ema oli küpsetanud uue koogi kus oli nii palju rosinaid, et isal jäi suu lahti ning lõpuks nad sõid mõlemad koogid ära.

Comments

Popular posts from this blog

Tere Volli

Samueli võlupadi