Tere Volli

                                                                      4 peatükk


Ühel päeval läksid Volli ja isa poodi. Isa pidi uue panni ostma ja Volli võis minna mänguasjade juurde. See Vollile meeldis, sest kõiki mänguasju endale nagu nii ei saanud aga oli tore unistada, et tal on kõik need olemas ja saab nendega kas või öösel mängida. Siis tuli isa panniga tagasi ja ütlas, et lähme maksma, aga Volli tahtis endale ka midagi ja palus isalt mullitajat. Isa oli segaduses, sest ta ei saanud aru miks peb ostma mullitaja kui mulle saab ilma rahata ka teha. Kui koju jõuame siis võime kohe mullitaja ise teha. Koju jõudes  oli isal palju meile ja pidi neile kõigile vastama aga Volli ei suutnud kannatada ja hakkas ise mullitajat tegema. Ta pani hästi palju erinevaid pesuaineid kokku, segas nerd omavahel ja võttis ka traadi jupi. Kuid mulle ei tulnud.  Traadijupp mis enne oli natuke roostes läikis nüüd. Volli võttis sahtlist kõik roostes noad ja kahvlid ja pani need kraanikaussi ja ka kraanikaus läikis mis oli enne must.



                                           5 peatükk


Ühel päeval kui Volli ema ja isa vara tööle läksid Volli veel magas ning kui ta lõpuks ärkas hakkas ta multikaid vaatama ja sööma. Pärast seda hakkas tal igav ja vaatas akant välja üheksanda korruse aknast  oli lahe alla vaadata. Majad paistsid, inimesed olid ülevalt nii väiksed nagu legomehed. Kõige rohkem meeldis Vollile vaadata linde. Ta mõtles, et ta tahab ka lind olla. Volli oli ühe korra lennukiga lennanud ja ema kleidi täis oksendanud aga see ei olnud päris see mida Volli tahtis. Volli otsis isa riidekapist sulejope, lõikas selle katki ja määris ennast liimiga kokku ja hüppas sulgede sisse. Siis otsis Volli välja soojapuhuri ning pani selle diivani ette ja hüppas lehvitas käsi ning hüüdis ma olen lind aga Volli ei tõusnud õhku.


                                    6 peatükk


Volli emale meeldisid lõhnaõlid, kuid need olid liiga kallid. Siis otsustasid isa ja Volli, et teevad emale ise lõhnaõli. Volli läks korjas õuest lilli ja pani need pudelisse, isa kallas sinna vedeliku peale ja panid selle voodi alla. Kuid isa tahtis ka päris poe lõhnaõli emale kinkida jõuludeks. Kui jõulud hakkasid lähemale tulema otsisid isa ja Volli sobivat pudelit mis oleks ilus ja kuhu võiks oma valmistatud lõhnaõli valada. Jõuluõhtul käisid ema ja isa restoranis, leidis Volli voodi alt karbi ja pudeli kus oli ka mingi vedelik sees, kuid see oli lõhnaõli  mis isa poest ostis. Volli seda aga ei teadnud ja kallas selle kraanikausist alla ning pani nende tehtud lõhnaõli sinna pudelisse.


                                7 peatükk

Lasteaias algas selline projekt, et kõik lapsed peavad iga päev hambaid pesema. Aga Volli juba pesi iga päev hambaid ja kaks minutit. Ühel õhtul kui ema ja isa omavahel rääkisid tuli Vollile üks tähtis asi meelde, aga isa ei lasknud Vollil rääkida vaid ütles, et oota palun kaks minutit, aga see kaks minutit tundus Vollile nii pikk aega, et isegi magav tigu liigub kiiremini. Kui see kaks minutit täis sai pidi Volli magama minema ning Volli ema andas Vollile kellagi kaasa, et ta kaks minutit hambaid peseks. Volli hakkas juba harja suhu panema kui talle tuli meelde isa jutt, et hambad ja juuksed on samas materlialist ning pani veel juukseželeed ja ka šampooni pähe, et ikke juuksed puhtaks saaksid. Kui  õhtul ema Volli tupa läks olid Volli juuksed kõvad ja rohelised.


                                  8 peatükk

Ema ütlas õhtul isale, et ma ei saa aru, ma söön kõik kaheksateist punkti ära aga kaal kõigub. Mida ma tegenga pean? Mina sõin eile kartuliputru, viinerit ja mahla. Ära enda punktidega üle ka pinguta ütles isa. Volli sõi hommikul ära moonipiruka milles olid täpid sees aga kaal ei liikunud. Kui ema ja isa õhtul töölt tulid ütles Volli, et ta jälgisi terve päeva kaalu aga see ei liikunud kuhugi,  kuid ta sõi ära mitu sada punkti.


                                 9 peatükk

Ühel päeval tuli Volli lasteaiast koju ja tal olid taskud kommi-pabereid täis ning ema ja Volli hakkasid nendega poodi mängima. Pärast seda näitas isa mida nendega veel teha saab ja tegi valmis pildi. Järgmisel hommikul tahtis Volli ka merepilti teha, kuid isa ja ema polnud ja kommipaberid olid ka kõik otsas. Siis leidis Volli kapist kasti kus oli sees hästi palju erinevaid pabereid ja mingid pildid peal. Need pabered olid liiga suured, kuid kui sul on käärid saad paberi ükskõik kui suureks lõigat. Volli lõikus paberid väikesteks tükkideks ja tegi pildi valmis. Kui õhtul isa ja ema kodus olid näitas Volli neile enda tehtud pilti aga isa sai selle peale väga pahaseks.


                                 
 

Comments

Popular posts from this blog

Tere Volli

Samueli võlupadi